Consilierea psihologică abordează aspecte care ţin de capacitatea de a face faţă stresului cotidian, inclusiv probleme legate de profesie şi carieră, dificultăţile de cuplu sau familie, dificultăţi din sfera performanţei academice, dificultăţi din sfera emoţională. Consilierea psihologică se ocupă cu controlul factorilor psihologici prezenți în sanatate sau boală.
Identifică factorii psihologici și mecanismele psihologice ale stării de sănătate și de boală. Explica felul în care se formează și cum pot fi influențate aceste mecanisme pentru ameliorarea simptomelor și îmbunătățirea stării de bine, fiind centrată pe evaluare psihologică clinică și intervenție psihologică axată pe controlul primar al factorilor psihologici implicați în sănătate și boală. Evaluarea psihologică clinică se poate face atât pentru copii cât și pentru adulți.
Testarea psihologica periodica a angajatilor are rolul de a oferi suport pentru etapa de consultanta psihologica in domeniul HR si, dupa caz, oferirea de servicii de consiliere psihologica a angajatilor. Consultanta psihologica in domeniul resurselor umane are impact:
Prin aceasta examinare se urmareste masurarea abilitatilor fizice si psihice, necesare conducerii unui autovehicul. Astfel, prin intermediul acestor probe psihologice se masoara aptitudinile cognitive, precum perceptia, atentia distributiva, concentrarea etc., dar si aptitudinile psihomotorii, ce testeaza coordonarea si sincronizarea mainilor cu picioarele, timpii de reactie, vigilenta, coordonarea mana-ochi, invatarea motorie etc.
Prin aceste intervenii psihologice identificam factorii de stres, adapatare, dificultăți de relaționare, comunicare, soluționare a unor situații de viață, conflict, diferite tulburări în funcționalitatea personală.
Inteligenţa emotională (IE) se referă la abilitatea de a fi conştienţi de propriile emoții, de a le gestiona, de a recunoaște stările emoționale ale altor oameni și de a reuși să ne conducem relaţiile cu semenii noștri ținând seama de aceste aspecte. Este un factor foarte important în succesul personal şi profesional și un factor esențial de succes pentru cei în poziții de conducere.
Inteligența financiară este capacitatea unui individ de a-și rezolva provocările financiare și de a lua cele mai întelepte decizii financiare. Provocări financiare au toți oamenii... atât oamenii fără bani (nu obțin venituri, nu se ajung cu banii, sunt înglodați în datorii, iau decizii total neinspirate), cât și oamenii cu bani (sunt preocupați de investirea banilor, au provocări în afacerile lor, de cashflow sau operaționale) vor întâmpina întotdeauna provocări.
Mulţi văd, puţini înţeleg. Mulţi înţeleg puţini simt. Atunci când vei practica recunoştinţa, empatia, iubirea, devotamentul - vei simţi ce însemnă cu adevărat a simţi- Dezvoltare Personala Atunci când vei şti ce vrei să faci cu viaţa ta, când vei şti care este sensul vieţi tale, vei elibera acele sentimente unice. A te bucura de lucrurile simple, a fi capabil să simţi compasiune înseamnă dezvoltare personală.
Add a footnote if this applies to your business